هر آن چیزی که در مورد جراحی های چشم باید بدانید | بینایی سنجی و عینک هیراد

هر آن چیزی که در مورد جراحی های چشم باید بدانید

عوارض جراحی های چشم

بسیاری از پزشکان عمل های جراحی چشم مانند لیزیک PRK,، لازک و… را برای کسانی تجویز می کنند که  تمایل به استفاده از عینک های طبی و یا لنز های تماسی ندارند و در واقع برای درمان نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم به کار می روند.

حتما قبل از انجام عمل های جراحی چشم با یک متخصص چشم پزشک ماهر و با تجربه مشورت کنید.

در مرحله ی نخست و پیش از اینکه برای شما عمل جراحی لیزیک انجام شود ابتدا معاینات کاملی توسط پزشک متخصص و یا جراح لیزر برای تشخیص این مورد که آیا شما واجد شرایط جراحی چشم هستید یا خیر تجویز می شود.

 این معاینات پزشکی در واقع برای تشخیص عیوب انکساری چشم ، میزان ضخامت قرنیه، اندازه ی مردمک، رطوبت چشم برای بررسی میزان خشکی آن، بهداشت عمومی، داروهایی که مصرف کرده اید و… توسط متخصص انجام می گیرد زیرا در برخی افراد هنوز قرنیه ی چشم به طور کامل رشد نکرده است بنابراین نمونه های مناسبی برای جراحی نمی باشند.

عوامل خطرساز جراحی چشم لیزیک و محدودیت های آن

ممکن است شما از شرایط مناسبی برای انجام عمل های جراحی لیزر برخوردار نباشید این عوامل نامساعد می تواند شامل عوامل آناتومیک و سایر دلایل مهمی باشد که قصد داریم در ادامه ی مطلب به بررسی آن ها بپردازیم:

عوارض جراحی های چشم

  1. اگر با بررسی های انجام گرفته پزشک متخصص تشخیص دهد که قرنیه ی چشم شما بیش از حد نازک یا نامنظم است.
  2. اگر مردمک چشم شما بزرگ باشد.
  1. اگر با آزمایش های انجام گرفته پزشک متخصص به این نتیجه برسد که چشم شما دارای عیوب انکساری شدید است.
  2. ایجاد نوسانات شدید در توانایی بینایی شخص
  3. داشتن خشکی چشم
  4. اگر پزشک متخصص تشخیص دهد که سن شما مناسب برای این عمل جراحی نیست.
  5. باردار بودن
  6. اگر شخص به تشخیص پزشک متخصص دارای اختلالات خود ایمنی دژنراتیو یا فعال باشد.

مشکلات و عوارض جانبی لیزیک

پزشکان متخصص طبق آخرین مطالعات انجام گرفته بر روی افرادی که عمل جراحی لیزر را در سر تا سر جهان برای بهبود وضعیت بینایی خود و اصلاح عیوب انکساری چشم شان انجام داده اند به این نتیجه ی بسیار مهم رسیده اند که میزان خطر های احتمالی این عمل جراحی کمتر از یک درصد بوده است.

اما باید بگوییم این عمل جراحی هم مانند سایر عمل های جراحی می تواند باعث ایجاد اختلالات خفیف در بیماران مانند ناراحتی موقت و اختلالات بینایی شود. احساس ناراحتی در طی چند روز اول بعد از جراحی لیزیک مانند سوزش خفیف و حساسیت به نور طبیعی است اما خوشبختانه تمام این علائم در چند هفته و یا ماه اول برطرف خواهد شد.

همچنین از شایع ترین علائم آن می توان به هاله بینی و خستگی چشم  در فضاهای کم نور اشاره کرد خصوصا این حالت در شب برای این دسته از افراد بسیار پررنگ است. البته باید بگوییم به هر حال بیماران بعد از هر عمل جراحی و گذراندن دوران نقاهت خود می توانند در عرض سه تا شش ماه سلامت کامل خود را به دست آورده و بهبود یابند.

چه کسانی واجد شرایط عمل جراحی چشم می باشند:

در این مطلب قصد داریم شما را بهترین کسانی که واجد شرایط مطلوب برای عمل جراحی چشم هستند آشنا کنیم این افراد دارای شرایط زیر هستند:

افرادی که بعد از معاینات چشم پزشکی تشخیص داده می شود که  مبتلا به نزدیک بینی خفیف ، متوسط، دوربینی و یا عارضه ی آستیگماتیسم  هستند البته به شرطی که ضخامت قرنیه مناسب عمل جراحی باشد.

 بعد از عمل های جراحی لیزیک یا پی آر کی به صورت مجدد بیماران تحت معاینات پزشکی قرار می گیرند تا میزان تاثیر گذار بودن این عمل جراحی برای متخصصان مشخص شود و معمولا افراد می توانند بدون استفاده از لنز و عینک دید ۱۰/۱۰ را در این معاینات کسب نمایند.

با توجه به تحقیقات و بررسی های انجام شده زمان بهبودی بیمارانی که مورد عمل جراحی لیزیک قرار گرفته اند حدود چند روز و یا چند هفته برای تثبیت این فرآیند خواهد بود.

جراحی چشم

عملیات فلپ چیست و چه عوارضی دارد؟

در روش لیزیک پزشک متخصص یک فلپ نازک را روی سطح جلویی چشم بیمار یعنی قرنیه چشم قرار می دهد و در طول این عمل جراحی معمولا تلاش متخصصین برای این است که شکل قرنیه را با لیزر تغییر دهند و به حالت استاندارد تبدیل کنند.

و پس از آن در این مرحله فلپ جایگزین بافت طبیعی در چشم می شود در صورتی که این عملیات توسط پزشک به درستی صورت نگیرد این احتمال وجود دارد که لایه ی نازک فلپ به صورت مناسب روی قرنیه ی چشم قرار گرفته نشود و منجر به ایجاد چین و چروک های میکروسکوپی شود.

بر اساس مطالعات انجام گرفته حدود  ۳/۰ تا  ۷/۵درصد از افرادی که این عمل جراحی را انجام داده اند دچار عوارض فلپ شده اند همانطور که گفته شد این عوارض به دلیل کمبود مهارت لازم جراح در قرار دادن لایه ی نازک فلپ درون چشم است.

خوشبختانه در عمل جراحی لیزیک با استفاده ازلیزر فمتوسکند  عوارض فلپ در کمتر از نیم درصد برای افراد مختلف به وجود آمده است و معمولا این عمل نتایج موفقیت آمیز داشته است.

در این بخش می خواهیم شما را با مهم ترین عوارض فلپ و عوارض آن آشنا کنیم پس در ادامه همراه ما باشید:

  1. معمولا اینگونه افراد در محیط هایی با نور کم و یا در فضای شب دچار وضعیت هاله بینی و یا خستگی چشم می شوند.
  2. از جمله عوارض فلپ می تواند آستیگماتیسم نامنظم باشد که به دلیل سطح قرنیه خاص در افراد مختلف به وجود می آید که در این موارد نیاز به عمل جراحی مجدد می باشد.
  3. قوز قرنیه یا کراتوکونوس:این عارضه معمولا به ندرت اتفاق می افتد و قابل درمان است.
  4. سندرم خشکی چشم: معمولا این عارضه بعد از همه ی عمل های جراحی چشم اتفاق می افتد و معمولا با استفاده از قطره های اشک مصنوعی بر طرف می شوند.

معمولا افرادی که خشکی شدید چشم دارند واجد شرایط عمل جراحی چشم مثل لیزیک نیستند.

امتیاز مقاله :
5/5

مطالب مرتبط

آیا عینک طبی و عینک کامپیوتر یکی هستند؟

تفاوت ها و شباهت های عینک طبی و عینک کامپیوتر با افزایش استفاده از دستگاه‌های دیجیتال در زندگی روزمره، سوال درباره تفاوت عینک طبی و عینک کامپیوتر به یکی از دغدغه‌های اصلی افراد تبدیل شده است. برخی بر این باورند

ادامه مطلب »
سازگار شدن با عینک جدید چقدر زمان می برد؟

چقدر زمان میبرد تا با عینک جدید سازگار شویم؟

چقدر زمان می‌برد تا با عینک جدید سازگار شویم؟ استفاده از عینک جدید می‌تواند تجربه‌ای متفاوت و گاهی چالش‌برانگیز باشد. این موضوع به خصوص زمانی که تغییرات در نمره عینک یا نوع لنز (مانند تغییر به عینک‌های چندکانونی یا ضد

ادامه مطلب »

شیک ترین عینک های مردانه و زنانه

عینک‌ها، به عنوان یکی از مهم‌ترین اکسسوری‌ها، نقش مهمی در تکمیل استایل و حفظ سلامت چشم‌ها دارند. انتخاب عینک مناسب نه تنها می‌تواند ظاهر شما را جذاب‌تر کند، بلکه از چشمان شما در برابر اشعه‌های مضر خورشید یا فشار ناشی

ادامه مطلب »

لنزهای تماسی مناسب ورزشکاران

راهنمای کامل خرید لنز تماسی برای ورزشکاران لنزهای تماسی به عنوان یک جایگزین عملی و مؤثر برای عینک‌های طبی، نقش مهمی در بهبود عملکرد ورزشکاران ایفا می‌کنند. در این مقاله، به بررسی ویژگی‌های لنزهای تماسی مناسب ورزشکاران، مزایا و معایب

ادامه مطلب »
Size
Home
Shopping
User-Panel
مشاوره

مشاوره رایگان