عینک طبی جدید
عینک های طبی جدید: تحولی در دنیای بینایی عینک طبی یکی از مهم ترین ابزارهایی است که افراد برای بهبود بینایی و اصلاح مشکلات چشمی از آن استفاده می کنند. با پیشرفت تکنولوژی و علم، عینک های طبی نیز دچار
آستیگماتیسم چیست و چگونه درمان می شود؟ | بینایی سنجی و عینک هیراد
Skip to contentعارضه ی آستیگماتیسم در واقع یک نقص شایع اما قابل درمان است که علت آن ایجاد انحنای نامنظم در قرنیه یا لنز چشم می باشد و باعث تاری دید و خستگی چشم و سردرد در فرد خواهد شد.
اگر چشم را به شکل یک توپ گرد درنظر بگیریم در صورت وجود آستیگمات چشم از حالت گرد و کروی خارج شده و حالت بیضوی شکل پیدا می کند مثل تخم مرغ، در نتیجه تصاویر به دلیل انکسار (شکست) نامساوی نور،به درستی روی شبکیه چشم متمرکز نمی شوند به همین خاطر تصاویر هم در نزدیک و هم دور تار دیده می شوند. افرادی که آستیگمات دارند معمولا نور را پخش شده می بینند.
عارضه ی آستیگماتیسم ممکن است همراه با نزدیک بینی یا دور بینی خود را نشان دهد و باعث تاری دید در فواصل مختلف شود.
از مهم ترین علائم و نشانه های عارضه ی آستیگماتیسم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
به طور کلی بیماری و عارضه آستیگمات به دو دسته تقسیم میشود، آستیگمات قرنیه چشم و آستیگمات عدسی چشم؛ در آستیگمات قرنیه این اختلال در اثر نامنظم بودن سطح قرنیه ایجاد می شود. در آستیگمات عدسی نیز همانطور که اسمش پیداست در اثر نامنظم بودن سطح عدسی به وجود می آید.
هر کدام از انواع آستیگمات میزان تاری وعلائم متفاوتی دارند و نوع درمانشان نیز متفاوت است که برای درمان آن حتماً می بایست به اپتومتریست مراجعه کنید تا به شکل دقیق به شما کمک کند و اطلاعات نحوه مراقبت از چشمانتان را به شما آموزش دهد.
آستیگمات همچنین به دو نوع منظم و نامنظم تقسیم می شود.
در پاسخ به این سوال می توان گفت که علت دقیق آستیگمات مشخص نیست و هنوز به طور قطعی نمی توان اعلام کرد چه عاملی باعث ایجاد شدن این عارضه در چشم ما می شود.
داشتن آستیگماتیسم ارثی: یکی از مهمترین دلایل عارضه آستیگماتیسم می توان به اختلالات ژنتیکی اشاره کرد. بعضی از افراد به طور مادرزادی با این عارضه به دنیا می آیند و از کودکی با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند.
جراحی چشم: بر اساس آخرین مطالعات و تحقیقات انجام شده این عارضه می تواند پس از جراحی چشم نیز رخ دهد که گزارش های زیادی در این باره از طرف پزشکان معروف و مشهوری ارائه شده.
قوز قرنیه: جالب است بدانید بیماری به نام قوز قرنیه می تواند باعث آستیگماتیسم در افراد شود. این بیماری به صورتی عمل می کند که باعث نازک شدن و برآمدگی بافت شفاف روی قرنیه می شود و در این وضعیت فرد دچار تاری دید و حساسیت به روشنایی خواهد شد.
لازم به ذکر است که هنوز در علم پزشکی برای قوز قرنیه هم دلایل مشخصی یافت نشده است اما متخصصان بر این باورند که این بیماری می تواند ناشی از عوامل ارثی باشد که از والدین به کودکان منتقل می شود.
ضربه یا صدمه: یکی دیگر از عوامل رایجی که می تواند باعث ایجاد آستیگماتیسم در افراد شود ضربه و یا صدمه به چشم است که در بیشتر افراد از همین طریق ایجاد می شود. با توجه به این موضوع بهتر است که از برخورد یا ضربه خوردن به سرتان تا جایی که میتوانید جلوگیری و محافظت کنید.
حساسیت و مالش چشم: یکی دیگر از دلایل ایجاد آستیگماتیسم می توانید مالش چشم باشد که کار بسیار ساده و بدیهی است ولی باید بدانید که حساسیت و مالش زیاد چشمانتان می تواند جزو ساده ترین دلایل ایجاد آستیگماتیسم برای شما شود.
بسیاری از نوزادان به صورت مادر زادی آستیگماتیسم دارند. عدم تشخیص مناسب و به موقع مشکلات بینایی در کودکان معمولا باعث ایجاد تنبلی چشم شده و آنها را با اختلال یادگیری مواجه میکند.
باتوجه به اینکه بیشتر مشکلات بینایی در کودکان ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد و کودک در واقع همه چیز را تا می بیند ولی فکر می کند که ایرادی ندارد و همه همینطور می بینند، توصیه می شود که کودک خود را از ۶ ماهگی نزد اپتومتریست (بینایی سنج) برده و وضعیت بینایی کودک خود را مورد ارزیابی قرار دهید.
خیر، عدم رعایت استانداردهای لازم برای مطالعه،کار با گوشی و تماشای تلویزیون و… در ایجاد خستگی و ضعف چشم تاثیر دارد اما دلیل ایجاد آستیگمات با این موارد در ارتباط نیست.
اما کسی که استیگمات دارد نور کم و مطالعه و کار با گوشی در این فضا می تواند علائم این اختلال را که شامل خستگی چشم وسردرد است را افزایش دهد.
روش های مختلفی برای درمان آستیگماتیسم وجود دارد که ما در ادامه به روش های مختلف درمان آستیگماتیسم می پردازیم:
عینک طبی: همیشه اولین و مطمئن ترین روش برای درمان عیوب انکساری از قبیل آستیگماتیسم، دوربینی، نزدیک بینی و پیرچشمی، تجویز عینک طبی می باشد.
لنزهای تماسی: برخی افراد به دلایلی مثل تحمل نکردن وزن عینک، دوست نداشتن ظاهر عینک و در شرایطی مثل ورزش کردن که استفاده از عینک برایشان سخت است، ترجیح می دهند که به جای عینک طبی از لنز های تماسی استفاده کنند، اما به دلیل اینکه لنزهای تماسی مستقیما روی چشم قرار می گیرند نیازمند رعایت بهداشت و مراقبت بیشتری هستند.
روش ارتوکراتولوژی: در این روش از لنز سخت برای تغییر شکل قرنیه استفاده می شود، که فرد مبتلا به آستیگماتیسم این لنز های تماسی را در دوره های زمانی کوتاه استفاده می کند. روش درمانی ارتوکراتولوژی اختلال بینایی فرد را به طور دائمی درمان نمی کند.
روش جراحی با لیزر: در این روش با انجام عمل های جراحی مثل لیزیک و PRK میتوان شکل غیر طبیعی قرنیه را اصلاح کرد. در این روش ها برای اصلاح شکل قرنیه، لایه ای از بافت سطحی و داخلی قرنیه برداشته می شود.
در مورد آستیگمات کم وخفیف نیازی به تجویز عینک نیست اما اگر این استیگمات کم با علائمی مثل خستگی چشم ،سوزش چشم و یا سردرد همراه باشد و یا در موارد استیگمات متوسط یا زیاد عینک تجویز می شود.
از نظر میزان سن، هیچ برتری وجود ندارد و همه افراد در همه گروه های سنی چه کودک و چه بزرگسال همه به یک اندازه در معرض ابتلا به آستیگمات هستند، اما افرادی که دارای سابقه خانوادگی هستند و زمینه ژنتیکی درمورد ضعف بینایی، نزدیک بینی زیاد، دوربینی شدید و بیماری های قرنیه ای مثل قوز قرنیه دارند و یا سابقه عمل های جراحی چشمی دارند نسبت به بقیه افراد در معرض خطر ابتلای بیشتری هستند.
در این روش شما باید تقریبا از فاصله ی ۶ متری بتوانید حروف روی تابلو را تشخیص دهید. اگر چشم شما سالم باشد می توانید این حروف را به طور کامل ببینید و اصطلاحا چشم شما بیست بیستم ( ده دهم) و سالم است.
البته در بعضی موارد مثل آستگماتیسم پایین ممکن است باز هم دید کامل را داشته باشید که در اینصورت اگر علائم دیگری مثل خستگی چشم، سردرد، سوزش و مالش چشم و… نداشته باشید نیاز به تجویز عینک نیست در غیر این صورت اپتومتریست با توجه به معاینه دقیق برای شما عینک تجویز خواهد کرد.
موسسه بینایی سنجی و عینک هیراد با تکیه بر دانش روز دنیا و با استفاده از جدید ترین و مجهز ترین دستگاه ها آماده خدمت رسانی به شما عزیزان در این زمینه می باشد.
مطالب مرتبط
عینک های طبی جدید: تحولی در دنیای بینایی عینک طبی یکی از مهم ترین ابزارهایی است که افراد برای بهبود بینایی و اصلاح مشکلات چشمی از آن استفاده می کنند. با پیشرفت تکنولوژی و علم، عینک های طبی نیز دچار
گودی چشم: ساختار، علل و درمان گودی چشم یک مشکل چشمی است که ممکن است افراد را در تمامی سنین تحت تأثیر قرار دهد. این مشکل به عنوان ورم یا تورم پلک یا سایه پلک نیز شناخته می شود. گودی
عینک طبی بهتر است یا لنز طبی؟ مزایا و معایب انتخاب افراد با مشکلات بینایی دو راه حل دارند و همیشه بین استفاده از عینک طبی یا لنز طبی مسئله دارند که کدام را انتخاب کنند و هر کدام چه
نکات مهم و قابل توجه در خرید عینک برای کودکان خرید عینک برای کودکان اهمیت ویژهای دارد، زیرا در دوران رشد و تکامل چشمی آنها، تاثیر زیادی بر سلامت چشم دارد. انتخاب درست عینک به اطمینان از رشد صحیح چشمی