عینک ها
برند ها
جنس

نحوه و نکات مهم استفاده از لنز طبی | بینایی سنجی و عینک هیراد
Skip to contentلنز های تماسی یکی از رایج ترین جایگزین های عینک ها می باشد که برای استفاده از آن باید نکات مهمی را رعایت کنید تا از مشکلات احتمالی جلوگیری شود.
اپتومتریست پس از انجام معاینات بینایی، برای کسانی که تمایل به استفاده از عینک طبی ندارند برای بهبود عیوب انکساری چشمشان لنز طبی تماسی را تجویز می کنند. کسانی که تمایل دارند از لنز های طبی تماسی برای دید واضح تر استفاده کنند لازم است تا درباره ی نحوه ی استفاده درست و اصولی از آن آموزش ببینند.
زیرا چشم عضو بسیار حساسی است که در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی ممکن است دچار انواع آلودگی و بیماری شود و عفونت های چشمی بسیار خطرناکی را ایجاد کند به همین دلیل لازم است تا نحوه ی صحیح استفاده از آن را یاد بگیرید تا از عوارض استفاده از لنز ایمن باشید.
در این بخش قصد داریم شما را با نحوه ی استفاده از لنز های طبی برای جلوگیری از عوارض استفاده از لنز به دلیل ناآگاهی بسیاری از افراد آشنا کنیم پس در ادامه همراه ما باشید:
زیرا در صورتی که نسبت به این مسئله بی توجه باشید و لنز برعکس روی انگشت شما باشد باعث ایجاد سوزش های چشمی و قرمز شدن این ناحیه می شود.
پس از این مرحله لازم است که چشمتان را چند نوبت باز و بسته کنید تا لنز سر جای خود داخل چشم قرار بگیرد.
در این مرحله لازم است تا به مدت ۱۰ تا ۲۰ ثانیه به صورت کامل و دقیق دست هایتان را بشویید و سپس با استفاده از حوله و یا دستمال بدون پرز دست های خود را کاملا خشک کنید.
پس از آن در مقابل آینه بایستید و با انگشتان پلک های بالا و پایین را کاملا باز کنید و سپس با نوک دو انگشت شست و اشاره به آرامی دو گوشه ی سمت راست و چپ لنز طبی را گرفته و آن را از چشم تان خارج کنید.
در صورتی که لنز شما یکبار مصرف است می توانید پس از اینکه از چشمتان خارج کردید آن را دور بیندازید ولی در صورتی که لنز شما مدت دار است می توانید آن را در داخل جای لنز خود قرار دهید و حتما از مایع مناسب داخل جای لنز خود استفاده کنید.
خیلی از افراد معمولا در مراحل اولیه و چند نوبت اول قرار دادن لنز داخل چشم دچار خطا و اشتباه می شوند و یا نمی توانند به درستی این کار را انجام دهند.
اما لازم است بگوییم که جای نگرانی نیست و این امر بسیار طبیعی است زیرا در اولین نوبت معمولا افراد ترس گذاشتن لنز داخل چشم شان را دارند. اما پس از چند بار تمرین این کار برای شما کاملا عادی و طبیعی می شود.
در هنگام گذاشتن لنز در چشم به این مسئله دقت داشته باشید که زیر لنز شما حباب تشکیل نشده باشد زیرا وجود حباب های هوا زیر لنز تان باعث عدم قرار گرفتن صحیح لنز روی چشمتان و ایجاد احساس ناراحتی و سوزش می شود.
همچنین عدم قرار گرفتن صحیح لنز روی چشمتان ممکن است باعث بیرون افتادن ناگهانی لنز از چشمتان با هر دفعه پلک زدن و یا حرکت دادن چشم تان شود.
استفاده از لنز اصول و قواعد مخصوص خود را دارد مثلا شما هرگز نباید با دست آلوده چشم خود را بمالید زیرا ممکن است علاوه بر بیرون افتادن لنز از چشم تان باعث ورود آلودگی های مختلف به آن شود.
کسانی که برای اولین بار است از لنز طبی استفاده می کنند ممکن است چشم شان پس از قرار گرفتن لنز در آن دچار سوزش و ریزش اشک شود؛ باید به این نکته مهم دقت داشته باشید به وجود آمدن این حالت به دلیل عدم آمادگی چشم شما به ورود جسم خارجی مانند لنز به درون چشم است و به همین دلیل نباید نگران این مسئله باشید.
برای گذاشتن و برداشتن لنز باید ناخن های خود را کوتاه کنید و همچنین به بهداشت ناخن های خود توجه زیادی داشته باشید زیرا شما با داشتن ناخن های بلند نمی توانید این کار را انجام دهید .
زیرا این کار با داشتن ناخن های بلند علاوه بر خطرناک بودن ممکن است به بافت چشم شما و لنز طبی تماسی آسیب وارد کند و آن را دچار پارگی نماید.
در صورتی که تمایل به کوتاه نگه داشتن ناخن های تان برای استفاده از لنز و قرار دادن آن داخل چشم تان ندارید بهتر است از ابزار و لوازم مربوط برای جلوگیری از عوارض لنز استفاده کنید.
شما باید به دلیل اینکه لنز داخل چشم قرار می گیرد به صورت کامل دستتان را بشویید همچنین در نگهداری از لنز طبی نهایت دقت و توجه را در رعایت نکات بهداشتی داشته باشید زیرا ورود هرگونه آلودگی در چشم ممکن است باعث ایجاد مشکلات زیادی برای شما شود.
در این مطلب قصد داریم تا به مهم ترین سوالات شما راجع به استفاده از لنز های طبی تماسی پاسخ دهیم پس در ادامه ی مطلب همراه ما باشید تا اطلاعات مفیدی را کسب نمایید.
اگر لنز من پاره شد چه کار می توانم بکنم؟
اگر لنز شما به دلایلی دچار پارگی شد به هیچ وجه آن را دوباره داخل چشم خود قرار ندهید زیرا به های تیز آن ممکن است به بافت چشم شما آسیب برساند.
مطالب مرتبط
عدسیهای آنتی بخار یک راهحل ایدهآل برای افرادی هستند که در شرایطی مانند هوای سرد، ورزش، استفاده از ماسک یا محیطهای مرطوب دچار بخار گرفتن عینک میشوند. انتخاب صحیح این عدسیها میتواند تجربهای راحتتر و دیدی شفافتر را فراهم کند.
لنزهای تماسی برای کودکان معمولاً به دلایل پزشکی، مانند اصلاح عیوب انکساری شدید یا درمان برخی بیماریهای چشمی، تجویز میشوند. انتخاب یک برند معتبر و مناسب برای لنزهای تماسی کودکان از اهمیت ویژهای برخوردار است، زیرا چشمان کودکان حساستر از
رانندگی در شرایط مختلف نوری، بهویژه در شب و روزهای آفتابی، نیازمند دید واضح و دقیق است. انتخاب عینک مناسب برای رانندگی میتواند نهتنها ایمنی راننده را افزایش دهد، بلکه تجربه رانندگی را نیز راحتتر و لذتبخشتر کند. در این